Конференција наставника у Крагујевцу

Годишња национална конференција наставника који у средњим школама спроводе програме предузетничког образовања одржава се у Крагујевцу.

Конференцију реализује организација Достигнућа младих у Србији уз финансијску подршку Министарства омладине, Министарства привреде и Америчке агенције за међународни развој.

На деветој по реду националној конференцији наставника који у средњим школама спроводе програме предузетничког образовања, више од 130 просветних радника из 75 средњих школа из 53 општине у Србији има могућност да унапреди своја знања и вештине из методологије предавања.

Учесници ове конференције, такође, могу да се информишу и о раду образовних установа како у Србији, тако и у Европи.

Тродневној конференцији присуствују наставници који без накнаде током године спроводе програме предузетничког образовања у оквиру ваншколског ангажмана.

Резултат њиховог рада су генерације предузимљивих младих људи, спремних да одговоре изазовима будућности.

Сви они су претходних година били учесници тренинга и креатори ученичких компанија.

Организација Достигнућа младих у Србији већ 12 година спроводи образовне програме из области предузетништва и финансијске писмености у више од 280 школа.

Кроз образовне програме мреже којој ова организација припада, годишње прође више од 10 милиона ученика, од којих је 11 хиљада из наше земље.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *