Конкурс за чување и узгој приплодних јуница

Дирекција за робне резерве града Крагујевца објавила је конкурс за поверавање на чување и узгој приплодних јуница из градских робних резерви за 2019. годину.

Текст јавног позива истакнут је на огласним таблама месних канцеларија на сеоском подручју и званичном сајту града Крагујевца.

Крајњи рок за предају пријава и документације је 15. март.

Град Крагујевац је расписао Јавни позив за поверавање на чување приплодних јуница из градских робних резерви.

Одгајивач коме ће на чување и узгој бити поверена приплодна јуница из градских робних резерви у обавези је да се раздужи првим женским потомком повереног грла, а најкасније у року од пет година.

Право да конкуришу имају одгајивачи говеда чије је пребивалиште и пољопривредна производња на територији града Крагујевца, али и да располаже одговарајућим капацитетима.

По истеку рока за пријем пријава, Комисија за утврђивање предлога ранг листе обићи ће сва домаћинства чији су носиоци поднели пријаве како би сачинили листу на основу које ће бити обављена расподела високостеоних јуница током године.

Детаљније информације заинтересовани одгајивачи могу добити у Одељењу за пољопривреду града Крагујевца, где могу да преузму и образац захтева за учешће на Јавном позиву.

Попуњени захтев са пратећом документацијом предаје се на пријемном шалтеру Градске управе или упућује поштом.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.