Конкурс за чување приплодних јуница

Град Крагујевац упутио је јавни позив узгајивачима сточних грла за чување приплодних јуница из Градских робних резерви.

За реализацију ове одлуке надлежна је Градска управа за привреду, а рок за подношење захтева истиче 1. децембра.

Пољопривредна саветодавна стручна служба има евидентираних око седам и по хиљада сточних грла на територији града Крагујевца а у робним резервама је још око стотинак сточних грла.

Приплодне јунице из робних резерви додељују се одгајивачима стоке, који су у обавези да се раздуже са првим женским потомком, најкасније у року од пет година.

Подносилац захтева који може да оствари право на узимање на чување стеоних јуница мора да испуњава услове: да има одговарајући смештај, да има у власништву најмање два сточна грла, да није страији од 65 година, да је носилац пољопривредног газдинства, да има у власништву најмање 2 хектара земље и да има измирене обавезе према Градским робним резервама.

Грла која се додељују из Градских робних резерви су сименталске расе.

Свака јуница носи одређени број, уматичена је и уписана у сточни пасош.

Додела јуница на чување пољопривредним произвођачима је организована са циљем да се унапреди али и увећа сточни фонд на територији града Крагујевца.

Рок за подношење захтева важи до 1. децембра. Документација се подноси Комисији за избор одгајивача, односно доставља на шалтеру Скупштине града, или поштом на адресу Трг слободе број 3 Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *