Конкурс за финансирање програма у области културе

Градско веће донело је одлуку о расписивању Јавног конкурса за финансирање или суфинансирање програма, пројеката и манифестација у култури из буџета града за 2019. годину.

За те намене планирана су средства у износу од 28 милиона динара.

Јавни конкурс биће објављен на званичној интерент страни града Крагујевца, као и у дневном листу “Вечерње новости”. Рок за подношење пријаве на конкурс је 30 дана.

Донета је и одлука о одбравању средстава за реализацију програма у области социјалне и здравствене заштите.

За реализацију програма 18 удружења опредељено је 7,5 милиона динара, док ће у области здравствене заштите бити финансирна реализаија четири програма укупне вредности 1 150 000 динара.

Чланови Градског већа дали су сагласност и на: закључење два уговора о сарадњи између Данског савета за избеглице.

Предмет првог уговора је “Одрживи повратак – подршка и оснаживање” чији је циљ да се подржи повратак интерно расељених лица који желе да се врате на Косово.

Повратничка помоћ подразумева превоз до места повратка, повратнички пакет, обуку за пословно планирање и стручно усавршавање и грант за доходовне активности.

Други уговор односи се на “Подршку достојанственим стамбеним решењима и одрживом начину живота расељених и повратника српске националности”.

Уговором је планирана куповина 6 сеоских домаћинстава, изградња 4 монтажна објекта, додела пакета грађевинског материјала за 11 индивидуланих кућа и додела 7 економских пакета – обуке за пословно планирање и стручно усавршавање.

Оба пројекта, чији је рок за реализацију 2020. година финансира Европска унија посредством Делегације ЕУ у Србији, а реализује Дански савет за избеглице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *