Конкурс за упис деце у државне вртиће отворен још 23 дана

Од понедељка, 18. маја наставља се конкурс за пријем деце на целодневни боравак у предшколске установе чији је оснивач Град Крагујевац за радну 2020-21. годину.

Места има за 671 дете које ће бити распоређено у Предшколској установи “Ђурђевдан” или “Нада Наумовић”.

Ранијих година, у просеку је на конкурс пристизало око 1.700 пријава, а током године деца су на слободних 670 места долазила како су се ослобађали капацитети,па се и наредне јесени очекује иста пракса, потврђено је телевизији Крагујевац у Градској управи.

Јавни позив за пријем детета на целодневни боравак подноси родитељ у писаној форми на јединственом обрасцу од 18. маја до 9. јуна.

Рок за предају захтева за пријем деце електронским путем, окончан је 7. априла, а сада комисија контактира родитеље ради допуне документације.

Пријем пријава и документације установе ће организовати уз поштовање свих препорука и инструкција града Крагујевца, као и стручних тела које је формирала Влада за сузбијање заразне болести Ковид-19.

Запослени на пријему документације у обавези су да носе заштитне маске и рукавице.

Конкурс за упис у припремни предшколски програм за радну 2020-21. годину биће расписан после завршеног јединственог конкурса, од 9. јуна.

Информације о документацији родитељи могу да пронађу на интернет страницама Предшколских установа Нада Наумовић и Ђурђевдан.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *