Контејнер за тријажу пацијената постављен испред Ковид амбуланте

Један од 100 контејнера за потребе тријаже и ургентног збрињавања пацијената потенцијално оболелих од корона вируса, који су набављени средствима Европске уније постављен је испред Ковид амбуланте у Крагујевцу.

Тиме ће се здравствени радници Дома здравља Крагујевац са коронавирусом изборити уз мање излагање ризику.

Ефикасна тријажа представља кључни фактор у спречавању ширења коронавируса.

Здравствени радници морају бити заштићени,а ова донација омогућиће да се са корона вирусом изборе уз мање излагање ризику.

Набавку контејнера спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге – УНОПС, која је на глобалном плану услед пандемије покренула механизам хитних набавки.

Oви контејнери, од којих је сваки опремљен креветом за преглед, столом са две столице, бесконтактним термометром, мањим контејнерима за медицински и инфективни отпад и кантом за отпатке, важан су фактор превенције јер омогућавају спречавање уласка потенцијално заражених особа у здравствене установе.

Набавка и монтажа контејнера у вредности од 590.000 евра део је пакета помоћи Европске уније од 4,9 милиона евра.

Преостали контејнери ће, према проценама и потребама Министарства здравља и Светске здравствене организације, бити распоређени по здравственим установама у Србији.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *