Вучић: Могуће укидање ванредног стања крајем наредне недеље

Председник Вучић је рекао да ће заједно са премијерком Аном Брнабић сутра изаћи пред стручњаке са предлогом да забрана кретања буде од четвртка у 18 сати до суботе у 5 ујутру.

„Желимо да добијемо још дан и по који су нам веома важни. Када то имамо онда смо у потпуности ту да зараза изгуби своју снагу. То је неких 30 и нешто сати.

У петак пензионери ће имати два пута по сат времена да буду сами на улици, цео 1. мај, а онда од суботе јутро иде све нормално до 18 сати, онда пензионери могу поново напоље, па у недељу све нормално до 18, па онда опет пензионери“ , рекао је председник Вучић.

Окупљања од више од пет људи ће, каже, бити преступи.

Председник је најавио да од 7. маја креће исплата минималаца.

И то је прва транша, скоро 300 милиона евра морамо да исплатимо. Гледамо и лица са инвалидитетом и који нису пензионери да добију и сто евра одмах унапред да не морају да позивају било кога телефоном“ , казао је Вучић.

Према његовим речима, укидање ванредног стања могуће је до краја следеће недеље.

Не бих искључио могућност да ванредно стање буде укинуто крајем следеће седмице, а то значи и укидање полицијског часа“ , објаснио је председник Србије.

Говорећи о изборима, Вучић је казао да се одлука о изборима доноси у Србији, а сценарио може бити – укидање ванредног стања, три-четири дана за припреме, заседање Републичке изборне комисије, па могу да теку изборне радње.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *