“Корак у будућност” за Крагујевчанку

На Међународном научном форуму младих “Корак у будућност” који је недавно организован, награде су освојиле две полазнице истраживачке станице Петница.

Једна од њих је Крагујевчанка Мина Црногорац, ученица Прве крагујевачке гимназије, а награђена је у области психологије.

За пројекат реализован на семинару психологије у Истраживачкој станици Петница током 2019. године, ученица Прве крагујевачке гимназије, Мина Црногорац награђена је на Међународном научном форуму младих “Корак у будућност”.

Тема рада са којим се ова млада Крагујевчанка представила била је “Однос адолесцената у Србији према генетички модификованој храни: уверења, објективно и самопроцењено знање”.

Њен рад први пут је представљен на 18. конференцији полазника „Корак у науку“, а и ове године биће објављен у Петничким свескама и Зборнику радова полазника Петнице.

Петница је имала кључну улогу у Минином образовању и формирању интересовања. Такмичење на коме је учествовала помогло јој је да усаврши вештине презентовања на страном језику.

Међународни форум је крајем марта прошле године требало да буде одржан у Москви, али је због епидемије коронавируса, реализован у октобру преко онлајн платформе.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *