Престаје са радом ковид центар у Mедицини рада

Респиратони центар за фебрилна стања у Заводу за здравствену заштиту радника Застава, где долазе пацијенти са симтомима корона вируса, престаје са радом сутра, у 20 часова.

Овакву одлуку донели су градски Кризни штаб и Сектора за ванредне ситуације, јер се број ковид пацијената смањује.

Грађани који имају повишену температуру, кашљу, немају осећај укуса и мириса, или сумњају да су заражени корона вирусом могу да се јаве у Амбуланту за фебрилна стања и респираторне инфекције која и даље ради у АТД-у.

Респираторни центар Завода за здравствену заштиту радника Застава почео је да ради 18. новембра прошле године, јер се број ковид пацијената нагло повећавао.

Како капацитети ковид амбуланте која је од марта 2020. године радила у АТД-у нису били довољни, грађани су преусмеравани у Завод за здравствену заштиту радника Застава.

Пошто се број заражених у Крагујевцу и Шумадијском управном округу из дана у дан смањује, не постоји потреба за радом Респираторног центра у Медицини рада. Такву одлуку донели су градски Кризни штаб и Сектор за ванредне ситуације.

У евиденцији Завода за здравствену заштиту радника Застава је више од 35 хиљада пацијената.

Осим Крагујевчана који долазе код изабраног лекара или специјалисте, у ову здравствену установу долазе и грађани за здравствена уверења или дозволе.

Имајући у виду да је број новозаражених на дневном нивоу двоцифрен, али и да је у Крагујевцу још увек на снази ванредна ситуација, пацијенти који имају симптоме корона вируса моћи ће и даље да долазе у ковид амбуланту Дома здравља у АТД-у.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *