Корона у Крагујевцу се не смирује

Иако је овог викенда у Крагујевцу био смањен број заражених, почетком ове недеље је било 300 прегледа од који се 150 пацијената први пут јавило.

Према речима директора Дома здравља Крагујевац др Василија Антића, уколико се настави са растом броја оболелих у Крагујевцу, у плану је да до краја недеље крене са радом привремена болница на Шумадија сајму.

Људи су били у изолацији а након попуштања мера дошло је до кретања становништва и самим тим повећања могућности преноса вируса у популацији.

На основу узоркованих и одрађених брисева у Крагујевцу је 1240 позитивних пацијената, а до 16. маја било их само 68.

Иако је за викенд смањен број заражених, почетком недеље прегледано је 300 пацијената од којих се 150 први пут јавило.

Једна од крагујевачких фирми затражила је од Завода за здравствену заштиту радника Застава да ураде анализу крви код запослених.

Урађено је четири фактора који се узимају у обзир приликом анализе крви на корона инфекцију, а прегледано је тридесетак људи.

У Крагујевцу расте број оних који су у кућној изолацији, неки на резултате теста чекају и више од 14 дана па су морали да раде и ретестирање.

Уколико се настави са растом броја оболелих, у плану је да до краја недеље крене са радом привремена болница на Шумадија сајму.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *