„Корпа доброте“ – помоћ за социјално угрожене

Градска организација Црвеног крста организовала је у тржном центру „Делта парк“ традиционалну акцију под називом „Корпа доброте“.

Крагујевчани су били у прилици да дарују намирнице и средства за хигијену која ће бити достављена социјално угроженим грађанима и породицама.

Током викенда многи грађани и породице одлазе у велике тржне центре како би купили неопходне намирнице и средства за домаћинство. Међутим, има и оних који не могу то да приуште.

Акција „Корпа доброте“, коју организује Црвени крст у сарадњи са великим трговинским ланцима, намењена је социјално угроженој групи становништва.

Крагујевчани су били у прилици да покажу хуманост и неки од купљених артикала оставе у корпама које су поставили активисти градске организације Црвеног крста.

Активисти Црвеног крста су током ове акције суграђанима делили флајере са саветима у вези са здрављем, исхраном и здравим стиловима живота.

Акцију „Корпа доброте“ Црвени крст организује два пута годишње. Наредна је у октобру, током месеца солидарности.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *