Кошнице као поклон лекарима

Од појаве пандемије корона вируса,  лекари, али и сви запослени у здравственом систему освојили су велко поверење и симпатије грађана у свим земљама света.

Медицинари се и у Србији са тешком муком боре како би збринули све заражене људе.

Број пацијената се из дана у дан повећава па је здравствени систем преоптерећен.

Славољуб Марковић који живи у селу Велика Сугубина и бави се пчеларством одлучио је да  поклони два пчелиња друштва лекарима који раде са ковид пацијентима.

Иако у осмој  деценији живота Славољуб Марковић брине о више од седамдесет пчелињих друштава.

Како каже, свакога дана слуша вести у жељи да сазна какво је стање у земљи и свету када је реч о заражавању људи корона вирусом.

Марковић напомиње да је као грађанин Србије поносан на рад лекара и медицинског особља који се свакодневно  брину о људима који су инфицирани короном.

Због тога је одлучио да лекарима поклони два пчелиња друштва.

Једна кошница има рој пчела и рамове са воском а вредност кошнице је око 12 хиљада динара.

Мед је једна од најхрањивијих животних намирница а пчелињи производи млеч, прополис и цветни прах користе се и као лек али и  јефикасна средства за јачање имунитета.

Прополис капи се користе под строгим надзором и према прописаним мерама а веома важно  да овај препарат буде потпуно природан без додатака алкохола.

Лекари који раде са пацијентима у јединицама ковид система а жела да се опробају у пчеларству Марковићев  поклон, две кошнице могу да преузму у његовом домаћинству у селу Велика Сугубина.

Овај времешни пчелар који има  велико искусдтво у пчеларењу осим добре воље да поклони кошнице са ројевима пчела нуди и све потребне савете лекарима који би преузели два пчелиња друштва. 

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *