Црвени крст Крагујевац у служби хуманости

Црвени крст Крагујевац, организовао је пријем за даваоце крви и сараднике у протеклој години.

Овом приликом, уручена су признања и скромни поклони у знак захвалности основним и средњим школама које су предходне године учествовале у ликовним и литерарним конкурсима.

Због пандемије корона вируса свечани пријем за прошлогодишње учеснике у добровољном давалаштву крви и учеснике литерарних и ликовних конкурса основних и средњих школа у Крагујевцу приређен је ове године.

Добитник сребрног знака је Прва техничка школа, јер су имали највећи одзив ученика у акцијама добровољног давања крви.

За волонтера године 2020.  једногласно је изабран од стране омладине, активиста и особља Црвеног крста Крагујевац,  Јован Симић.

Црвени крст Крагујевац организовао је свечани пријем за све своје сараднике и захвалио на помоћи  у овим кризним временима, стављајући акценат на хуманост  која се показала у протеклој години када је пандемија почела.

Запослени у Црвеном  крсту Крагујевац  су овом приликом нагласили  да се надају да ће иза нас остати најнеобичнија година живота пуна неизвесности и непредвидих ситуација у којој је ова градска организација показала своју хуманост на делу. 

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *