Ковид-19 се поново јавља код старијих особа

У Србији опада број не само хоспитализованих већ и прегледаних пацијената, изјавио је на редовној конференцији члан Кризног штаба и директор Инфективне клинике др Горан Стевановић.

Посматрајући старосну структуру новооболелих поново се Ковид среће код старијих особа, а на то умногоме утиче хоризонтално ширење вируса у породицама додала је заменица директора “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је најавила и да је назире коначно решење и модел за организовање наставе од 1. септембра.

У КБЦ “Др Драгиша Мишовић” хоспитализовано је седморо деце, на Гинекологији и акушерству су смештене три труднице које су позитивне на присуство овг вируса.

У КЦ Ниш, у старом делу, хоспитализовано је једно дете, а у Општој болници у Шапцу хоспитализовано је такође једно дете”, казала је Дарија Кисић Тепавчевић.

Истакла је да је са подручја Косова и Метохије хоспитализовано 89 људи, док се 424 особе налази у изолацији.

Заменица директора Института за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут” Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да је, након састанка у Влади Србије у вези са почетком школске године, у току прављење оптималног модела за похађање наставе у основним и средњим школама.

Кроз Инфективну клинику од почетка пандемије прошло је 20 хиљада пацијената.Болнички је лечено 2.800 људи. Бројке последњих дана охрабрују.

Иако је број оболелих и хоспитализованих од Ковида 19 у Србији у паду, све превентивне мере остају и даље на снази.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *