Ковид амбуланта тема нове емисија „Под Хипократовом заклетвом“

Амбуланта за фебрилна стања и респираторне инфекције крагујевачког Дома здравља представља прву карику у локалном здравственом систему у борби против коронавируса.

Од почетка епидемије када је на снази било ванредно стање у Србији, на стотине Крагујевчана који су имали сумњу на Ковид 19 долазило је на преглед и тестирање у ову амбуланту.

Више од тридесет здравствених радника пријавило се добровољно за рад са грађанима, а у емисији „Под Хипократовом заклетвом„ која је на нашем програму у недељу, од 20 часова говоримо о здравственим радницима Дома здравља који раде у Ковид амбуланти.

Коронавирус са којојим се суочавају здравствени системи готово свих земаља света не јењава.

Мало затишје током лета је прошло, па је у новом пику заражавања све већи број оболелих од Ковида 19.

Здравствени радници у Дому здравља који месецима долазе у контакт са оболелим пацијентима показали су висок ниво одговорности и хуманости. Од марта ове године, Амбуланта за респираторне инфекције и фебрилна стања није престајала са радом.

Свакога дана на платоу АТд-а чекају грађани који сумњају да су заражени корона вирусом.

Тим лекара и медицинских техничара који су од почетка били укључени у борбу против коронавируса у заштитној опреми, коју није ни мало лако носити, свакога дана чека новозаражене на својим радним местима.

Упркос тешкој радној свакодневици, кроз осмех истичу да их је коронавирус оснажио у раду, а међу њима влада велика колегијалност и пријатељство.

Немерљив допринос у борби против коронавируса дали су и медицински техничари.

Тим медицинских радника у ковид амбуланти, сада са великим искуством брине о пацијентима са корона вирусом.

Ношење заштитне опреме, физичка раздвојеност и примена дезинфекције коју грађани спроводе према саветима надлежних, најједноставнији су кораци које можемо да предузмемо како би здравственим радницима олакшали посао који обављају у тешким и непредвидивим околностима.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.