Ковид болница на Шумадија сајму спремна за пацијенте

Привремена ковид болница на Шумадија сајму спремна је за пријем првих пацијената, потврдила је за Радио телевизију Крагујевац др Љиљана Мирков, координатор ове болнице.

На овом месту биће збрињавани пацијенти са лакшом клиничком сликом, чије здравствено стање треба да буде под надзором до пристизања негативног резултата.

У привременој ковид болници на Шумадија сајму места има за око 150 оболелих, а уколико буде неопходно, капацитети ће бити проширени са још 50 кревета.

Крагујевац је, последњих дана, трећи град у Србији по броју потврђених случаја инфекције Ковидом 19, после Београда и Новог Сада.

Због нестабилне епидемиолошке ситуације, а у циљу растерећења крагујевачког Клиничког центра у коме су хоспитализовани пацијенти са тежом клиничком сликом, у стању приправности је привремена ковид болница на Градском сајмишту.

У привременој ковид болници на Шумадија сајму места има за 150 оболелих, а уколико буде неопходно, капацитети ће бити проширени са још 50 кревета.

Лекари и медицинске сестре и техничари радиће у турнусу. Иако су свесни ризика који њихов посао носи, међу здравственим радницима ангажованим у привременој ковид болници, након вишемесечне борбе са Ковидом 19, нема страха од контакта са зараженима.

Здравствени радници апелују на грађане да поштују превентивне мере, јер штитећи себе, штите и друге.

Подсећају да су ношење маске, одржавање физичке дистанце и редовно прање руку, најбољи начин заштите од заражавања корона вирусом, а томе треба додати и избегавање контаката са непознатим особама и боравак у затвореним просторијама са више људи.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *