Ковид мање стресан за старију популацију

Пандемија корона вируса, која траје већ скоро две године, дотакла је све популације.

Старији људи су препознати као осетљивија група.

Међутим, резултати истраживања на почетку пандемије говоре да су они боље одреаговали на стрес него што је то случај код млађе генерације, чуло се на Другој националној конференцији посвећеној менталном здрављу и социјалном стању старијих током пандемије, која је одржана на Факултету медицинских наула у Крагујевцу.

Конференција у Крагујевцу је друга у низу посвећена старијима.

Тема „Ментално здравље и социјално (благо) стање старијих током пандемије се природно наметнула током две године напора свих академских, здравствених, социјалних радника, волонтера и друштва у целини.

Резултати истраживања на почетку пандемије су показала да су старији боље одреаговали на стрес него млађа популација.

По старости становништва Србија је друга земља у Европи.

Током конференције су представљени доминантни проблеми у менталном функционисању старијих током пандемије.

Конференција на ФМН у Крагујевцу окупила је здравствене, социјалне раднике и удружења грађана посвећених темама здравља старијих, а која би требало да унапреди квалитет живота старије популације у Србији.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *