ШИФФ у Крагујевцу под слоганом „Повежи се с филмом“

Шесто издање Шумадијског интернационалног фестивала дебитанског филма одржаће се у Крагујевцу од 9. до 12. децембра у Књажевско-српском театру.

Овогодишњи слоган фестивала је “Повежи се с филмом“.

У склопу главног такмичарског програма, биће приказано 13 дугометражних дебитанских филмова из Србије, Немачке, Данске, Француске, Тајвана, Аустрије, Македоније, Хрватске и Турске, док ће у ревијалном програму бити представљени филмови награђени АФИФС наградом за монтажу, као и селекција кратког филма “Национална класа“.

Концепт фестивала заснован је на развоју и грађењу публике, али и да подстицању на активно учествовање и стваралаштво у филмској уметности.

Ту је и пратећи програм који ће бити бесплатан за све посетиоце фестивала. Изложба филмских плаката “Трагови једног времена“ – Филмски плакат 1945-1970, биће постављена од 9. до 12. децембра и у Биг фешн центру.

У истом простору планирана је и радионица за децу “Нацртај свој филм“ на којој ће се најмлађа публика упознати са филмском терминологијом и особеностима филмског плаката.

Крагујевац од 2016. године подржава овај фестивал, који доприноси унапређењу културне разноликости града.

Фестивал је такмичарског карактера. Најбољи филм одабраће крагујевачка публика, гласањем након пројекција филмова.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.