Крагујевац дочекао маратонце

За учеснике јубиларног 15. тандем бициклистичког маратона Крагујевац-Мостар приређен је пријем у Скупштини града.

Манифестација, која је почела 2004. године са циљем јачања регионалне сарадње и промоције спорта код особа са инвалидитетом, испунила је очекивања учесника.

У Мостару је боравило 16 крагујевачких бициклиста, као и чланови крагујевачког Клуба екстремних спортова који су учествовали на традиционалном такмичењу у скоковима са Старог моста.

Лоше време није спречило учеснике бициклистичког маратона Крагујевац-Мостар да наставе традицију и пошаљу још једну поруку мира и пријатељства.

Пут до Мостара протекао је без проблема, а учесници маратона срдачно су дочекани у свим градовима кроз које су прошли – Ужицу, Вишеграду и Сарајеву.

Маратон је 15. пут организовала Параолимпијска академија „Јуниор“ која је недавно обележила 20 година постојања.

Поред бициклиста, у Мостару су боравили и чланови Клуба екстремних спортова „Крагујевац“ који су наступили на традиционалном такмичењу у скоковима са Старог моста на Неретви.

Представници града Крагујевца, који је уз Амбасаду Босне и Херцеговине у Србији покровитељ маратона, истакли су значај ове манифестације која јача пријатељске везе две државе и градова побратима.

Учесници 15. тандем бициклистичког маратона Крагујевац – Мостар захвалили су се свима који су дали допринос да се ова манифестација одржи.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *