Крагујевац домаћин „Меморијала ветерана“

„Меморијал ветерана“ је цикло-крос трка која се, у оквиру зимског циклуса, данас возила у Крагујевцу.

Стаза је новина у односу на досадашње, а место старта, истовремено и циља, је било поред музеја „21. октобар“ у оквиру Спомен парка „Крагујевачки октобар“ у Шумарицама.

На кругу дужине хиљаду 600 метара, уз бројне кривине и кратке узбрдице, такмичаре је чекало и неколико препрека, па су возачи били принуђени да сиђу и пренесу бицикл.

Трка је организована на травнатој и земљаној површини, ван асфалта и саобраћаја.

На овој трци могли су да учествују такмичари свих афинитета, а било је и дозвољено коришћење свих типова бицикала.

Увод је била трка у хоби категорији, где су могли да стартују и рекреативци од 7 до 60 година, али је услов био да имају исправне бицикле и заштитне кациге.

Због припреме за трку, бициклисти нису били расположени за разговор, али је зато било оних који су нам открили да им је управо овај спорт најдражи још из детињства.

Циљ ове бициклистичке трке за рекреативце је промоција здравог начина живота и спорта у природи, док су такмичари имали прилику да подсете тело и ум на тркачке изазове који их очекују у наредној сезони.

Назив трке „Меморијал ветерана“ подсећа на све бициклисте који су нас прерано напустили.

Организатори трке су Бициклистички клуб Раднички Крагујевац, Спортско привредно друштво Раднички и Бициклистички савез Србије

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *