Саша Пилиповић као „Колега Мела Гибсона“

На сцени Књажевско-српског театра, глумац Саша Пилиповић, премијерно је одиграо монодраму „Колега Мела Гибсона“ у режији Ане Тодоровић.

Овај комад, који је први пут изведен на српском језику, написао је познати пољски глумац Томаш Јахимек.

Три деценије рада на Јоакимовим даскама глумац, Саша Пилиповић, обележио је и извођењем монодраме „Колега Мела Гибсона“.

До комада који је написао пољски писац, кабаретиста и стенд ап комичар Томаш Јахимек дошао је захваљујући представама које изводи на есперанто језику.

Комична прича о глумцу, кога једна изненадна животна околност доводи у стање великих ломова, изазова и ирационалних одлука, понајвише говори о положају уметника данас.

У разапетости између своје слике о свету, себи и свом значају и не баш тако лепе слике у коју га је живот сместио тражи се и над својом судбином ламентира колега Мела Гибсона.

Саша Пилиповић је од 1991. године у глумачком ансамблу Књажевско-српског театра у Крагујевцу.

За тридесет година одиграо је небројано представа, остварио је улоге у неколико телевизијских серија и у играним филмовима.

Једини је професионални глумац на Балкану који игра представе и изводи концерте на есперанто језику са којима је наступао у преко четрдесет земаља света.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.