Крагујевац домаћин младих научника из Грчке

Центар за научно-истраживачки рад Српске академије наука и уметности Универзитета у Крагујевцу био је данас домаћин младих научника из Грчке.

Предавачи са Јонског универзитета на Крфу и Фондације за истраживање и технологију, Џорџија Каранасиоу и Термис Егзаркос, одржали су у свечаној сали Ректората стручна предавања из области медицине и информатике.

Информатика и медицина, науке које су повезале двоје младих научника из Грчке са крагујевачким колегама, данас су још једном створиле простор за теме актуелне у свету науке и дигиталних технологија.

Оба предавача део су међународног тима који заједно са колегама учествује у развојним пројектима Универзитета у Крагујевцу, а од прошле године Темис је и гостујући професор овдашњег Факултета инжењерских наука.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.