Упис ученика у средње школе

У гимназијама и средњим школама данас и сутра је упис ученика за нову школску годину.

Ђаци, који нису успели да се упишу у првом, данас су предавали листе жеља за други уписни круг, који је заказан за четвртак, 11. јул.

Средње школе на подручју Шумадијског управног округа, у првом уписном року, уписаће око 2.250 ученика.

Највеће интересовање владало је за Медицинску школу у Крагујевцу, а најмање за занимање столара.

Сви ђаци у Шумадији биће уписани јер је за други уписни рок у средњим школама остало још 216 слободних места.

Нераспоређено је 22 ученика.

Прва и Друга крагујевачка гимназија, Медицинска, Прва и Друга Техничка, Политехничка и Трговинско-угоститељска школа, само су неке од образовних установа за које су конкурисали будући средњошколци.

У првом кругу, уписало се око 2.250 ученика, док је за други рок остало 216 слободних места, од чега 116 у четворогодишњим, а 100 у трогодишњим школама.

Други уписни рок почео је данас. Ђаци, који нису успели да се упишу у првом, данас су предавали листе жеља за други уписни круг, који је заказан за четвртак, 11. јул.

На територији Шумадијског управног округа, по индивидуалном образовном плану, уписан је 41 ученик, док је по решењу здравствене комисије уписано 35 ученика.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *