Крагујевац и Дубаји размењују знања из области ИТ-а и иновација

Размена технологија, научних истраживања и достигнућа научника са светских Института, у наредном периоду биће спона која ће повезивати крагујевачки Институт за информацоне технoлогије са Институтом за одрживи развој и заштиту животне средине из Дубаија.

Потписивањем Меморандума о разумевању у просторијама Ректората Универзитета у Крагујевцу, озваничена је сарадња ова два института.

Потписивањем меморандума о разумевању између Института за информационе технологије крагујевачког Универзитета и Института за одрживи развој и заштиту животне средине из Дубаија, биће проширена међународна сарадња, са циљем размене знања из области информационих технологија и иновација.

Овим меморандумом значајно ће бити унапређена и научна сарадња две земље.

За крагујевачки Институт за информационе технологије ова сарадња је од великог значаја управо због размене врхунског технолошког знања и искуства које поседују научници из Уједињених Арапских Емирата, а које ће бити искоришћено за стварање нових пројекта и унапређење заштите животне средине у нашој земљи.

Са друге стране, постоји много пројеката у којима Институт из Крагујевца може помоћи колегама у Дубаију.

Потписивању Меморандума присуствовао је и помоћник министра за иновације и технолошки развој, као и извршни директор Мајнд групе која је и иницирала сарадњу два Института.

Потписивањем Меморандума у просторијама Ректората Универзитета у Крагујевцу, озваничена је сарадња ова два института.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *