Крагујевац се са пролећем буди

Удружење грађана „300 Крагујевчана“ организовало је у Еко парку Илина вода акцију под називом „Крагујевац се са пролећем буди“.

Поред сређивања парка и спортских активности, организовано је потписивање петиције да се одржавање парка финансира из буџета града.

Поред уређења Еко парка Илина вода и садње цвећа, у оквиру акције „Крагујевац се са пролећем буди“ одржан је дечији крос, бесплатан фитнес тренинг и смотра паса.

Еко парк Илина вода, који је раније био симбол овог дела града, више нема животиње које су га красиле.

Реквизити за дечију игру пропадају, клупице, мостови и ограде у парку су дотрајале, па Удружење грађана „300 Крагујевчана“ тражи да се одржавање парка финансира из буџета града.

У оквиру акције „Крагујевац се са пролећем буди“ организовано је потписивање петиције грађана да се средства за одржавање парка обезбеде из градског буџета.

Удружење грађана „300 Крагујевчана“ реализоваће још једну акцију у Основној школи „Ђура Јакшић“, под називом „Обновимо игралишта за будуће шампионе“, у оквиру које ће бити организована трка беба у пузању и шутирање на кош за њихове родитеље.

Циљ је да се скрене пажња на крагујевачка игралишта која су, како кажу, у лошем стању и покрене акција за њихово реновирање.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *