Крагујевац спремно дочекао противградну сезону

Крагујевац је спремно дочекао противградну сезону која је званично почела 15. априла.

За набавку 119 противградних ракета и суфунансирање противградних стрелаца из градског буџета издвојено је више од седам милиона динара.

Поред недавно купљених, радарске станице на територији града располажу са још 89 ракета, које су остале од прошле године.

Крагујевац је, у поступку јавне набавке у марту, набавио 119 ракета за противградну сезону која је званично почела 15. априла и траје до 15. октобра.

На основу протокола о сарадњи, све ракете су без надокнаде уступљене Републичком хидрометеоролошком заводу након чега су распоређене на противградним станицама на територији града.

Као и претходних, град ће и ове године суфинансирати рад стрелаца на противградним станицама на територији Крагујевца.

Прошла година била је веома тешка за противградну заштиту.

Због великог броја непогода противградне станице су често дејствовале, а град је два пута спроводио поступак јавне набавке противградних ракета.

Противградне станице на територији Крагујевца тренутно располажу са 208 ракета и спремно очекују евентуалне непогоде.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.