Крагујевац у Будимпешти

На позив Комитета за западни Балкан и Привредне коморе Републике Мађарске у Будимпешти је боравила трочлана делегација из Крагујевца.

Представници града и Привредне коморе Србије, Регионалне привредне коморе Крагујевац остварили су велики број контатакта са компанијама и брендираним фирмама које желе да улажу у развој привреде у Крагујевацу.

На новим пословима приликом отварања мађарских фирми биће отворена и нова радна места.

Крагујевачке привредне ресурсе у Будимпешти су представили помоћник градоначелника за међународну сарадњу Чедомир Штајн, помоћник градоначелника Зоран Рајовић и директор Регионалне привредне коморе Крагујевац Предраг Лучић.

У Maђарској престоници делегацију из Крагујевца примили су високи званичници Републике Мађарске, представници неколико министарстава и угледних компанија.

Очекује се да бенефит ове посете у Крагујевцу буде видљив за неколико месеци, јер су Мађари веома заинтересовани за привредно улагање и отварање нових радних места.

У Крагујевцу ће у наредном периоду бити потписан меморандум са Регионалном привредном комором Мађарске и Комитетом за западни Балкан који ће бити посредници у склапању будућих послова, а у нашем граду имаће и своју канцеларију.

Осим тога у Крагујевцу ће бити отворена и канцеларија почасног конзула републике Мађарске.

Иначе, Град Крагујевац има традиционалну сарадњу са Словачком, Румунијом, Француском и Чешком а са овим земљама реализовано је низ пројеката у разним областима привредног и културног живота града.

У току су преговори за будућу сарадњу са Израелом а недавна посета Будимпешти условила је значајне помаке у привредном животу Крагујевца који ће свакако унапредити пословну слику града а новим запошљавањем и бољи стандард Крагујевчана.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *