Крагујевац у понуди за коришћење туристичких ваучера

Министарство трговине, туризма и телекомуникација већ четврту годину заредом реализује Уредбу о условима и начину доделе и коришћења средстава за подстицање и унапређење туристичког промета домаћих туриста на територији Србије. По први пут у туристичкој понуди наше земље су и градови Крагујевац и Ниш.

Угоститељи који желе да да учествују у реализацији програма доделе ваучера потребно је да се у најкраћем року пријаве надлежном министраству.

На туристичкој мапи Србије нашао се град Крагујевац као прва престоница модерне Србије. Бројне знаменитости из доба кнеза Милоша Обреновића који је столовао у нашем граду, споменици из каснијег индустриског периода, богато историjско наслеђе, изузетна понуда сеоског туризма, спортских, комерцијалних, културних и субкултурних садржаја намењених младима у универзитетском граду, препорука су за туристе који се буду одлучили да посете Крагујевац.

Субвенционисани одмор у износу од 5 хиљада динара користили су бројни грађани.

Из Градске туристичке организације наводе да је велико интересовање угоститеља који би повећали промет својих услуга доласком нових туриста али се још увек нико од њих није пријавио министраству.

Да би корисник добио ваучер потребно је да у одабраној дестинацији борави најмање пет дана.

Крагујевац ће спремно дочекати туристе који би хтели да посете знаменитости нашег града или проведу активан одмор у околини.

Запослени у Градској туристичкој организацији апелују да се угоститељи што пре пријаве како би министрарство трговине, туризма и телекомуникација ажурирало потребну документацију.

Током прошле године број туриста у Крагујевцу је повећан. У Крагујевцу је остварено преко деведесет хиљада ноћења.

Број домаћих туриста повећан је за 11 одсто, док је у Крагујевцу током прошле године боравило више од 17500 странаца.

Од ове године новина је да ће Градска туристичка организација у понуди имати и обилазак манастира Враћевшница, који поред духовне вредности има и значајну историјску улогу, како кроз Први српски устанак, тако и одвијање Скупштине 1812. године. И данас се у манастиру чувају вредни предмети династије Обреновић.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *