Крагујевац за Дан града организује Е-Ђурђевдан

Поводом Ђурђевдана – Дана града Крагујевца, у оквиру Мајских свечаности, сваке године локална самоуправа организује бројне културно-уметничке садржаје и забавне манифестације.

Ове године, Дан града ће, због ванредног стања које је на снази, бити обележен на потпуно нови начин, а сви садржаји ће бити прилагођени гледаоцима крај малих екрана.

Манифестацију Е-Ђурђевдан организује град Крагујевац, а реализује Радио-телевизија Крагујевац у сарадњи са крагујевачким установама културе.

Градска туристичка организација и Радио телевизија Крагујевац реализују ове године електронски Ђурђевдански карневал.

Малишани из вртића и основци припремају занимљиве маске. Основци ће имати прилику да се такмиче у две категорије: фотографија и видео снимак.

Стручни жири ће у Специјалној емисији Радио телевизије Крагујевац, на Дан града, 6. маја прогласити најбоље маске.

Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић представиће свој Народни оркестар уз учешће вокалних солиста, а на репертоару су песме из различитих крајева Србије.

Књажевско српски театар, у склопу Јоакимових дана, на програму Радио телевизије Крагујевац од 19. до 30. маја организује ревију позоришних представа, а крагујевачкој публици представиће се чак шест ансамбала.

Гостоваће Београдско драмско позориште, Народно позориште Београд, Атеље 212, Народна позоришта из Бања Луке и Сомбора, а публика ће путем малих екрана бити у прилици да гледа и крагујевачки театар.

На Дан града, 6. маја, Књажевско-српски театар грађанима поклања најновију представу у репертоару „Бриши од своје жене“.

У галерији Мостови Балкана представља се Удружење ликовних уметника Крагујевца, након 10 година одсуства са културне сцене.

Музички центар организоваће концерт на коме ће наступити вокална солисткиња Даница Крстић, камерни оркестар Шлезингер, а представиће се и крагујевачки Академски оркестар акордеониста. Позориште за децу најмлађима се представља војом представом“ Голи краљ“.

Комплетан садржај крагујевачких установа култура који поводом Ђурђевдана, Дана града, организује локална самоуправа ове године гледајте 6. маја на програму Радио телевизије Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *