Крагујевац за сад без епидемије грипа

Иако је Институт за јавно здравље Србије „др Милан Јовановић Батут“ упозорио да је подручје Шумадије тренутно у зони повећаног ризика, епидемије грипа у Крагујевцу нема, кажу у овдашњем Дому здравља.

Они којима се догоди да се директно или индиректно заразе вирусом грипа, судећи по информцијама из овдашњег Дома здравља, мораће уз консултацију са изабраним лекаром и кућно лечење да преброде новонасталу кризу.

Допуна резерви вакцина, према информацији коју смо добили у Дому здрвља, није потребна, с обзиром на то да је период инкубације четири недеље.

У Крагујевцу се према лекарским извештајима број облелих од грипа још увек не сматра епидемијом.

Лекари саветују избегавање непроветрених просторија, редовно прање руку и препоручују да заражени вирусом, ако је икако могуће, бар пар дана остану код куће, како би лакше пребродили болест и спречили настајање епидемије.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *