Крагујевачки лекари отишли за Нови Пазар

У Нови Пазар данас се из Крагујевца упутило девет лекара и пет медицинских сестара и техничара, који ће, како су најавили, у Општој болници у Пазару, која је проглашена ковид болницом, применити систем епидемиолошке заштите и протоколе лечења који су успешно примењени у Крагујевцу у претходна три месеца.

Директор Клиничког центра Крагујевац Предраг Саздановић рекао је да је та установа организовала, поред својих, и специјалисте из других општих болница, из Јагодине, Ћуприје, Параћина, Крушевца, Краљева, Горњег Милановца.

Докторка Тамара Гудељевић са Инфективне клинике у Крагујевцу рекла је да је спремна за задатак у Новом Пазару, додајући да је то велики изазов.

Додала је да путује без страха, јер је инфектологија њена љубав и опредељење.

Главни техничар корона центра Клиничког центра Крагујевац Александар Гвозденовић рекао је да је у тој установи успостављен систем захваљујући којем није било заражених колега и да сада желе да то искуство пренесу колегама у Новом Пазару.

Директор крагујевачког Клиничког центра Предраг Саздановић објашњава да се ради о специјалистима инфективних болести, пулмолозима и анестезилозима, са њиховим техничарима.

Сазадновић је казао да ће они уз помоћ особља ковид болнице у Новом Пазару преузети потпуну бригу о пацијентима.

Саздановић је навео да је важно да сви житељи Новог Пазара могу бити спокојни да ће добити сву здравствену заштиту коју су имали и имају грађани у Крагујевцу.

Припремила новинарка РТК Нина Бајић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *