Запрашивање против комараца и крпеља од 2. до 7. јула

Уколико временски услови буду повољни, од 2. до 7. јула, у раним јутарњим сатима, планирано је запрашивање против комараца и крпеља на територији града Крагујевца.

Третирање ће бити спроведено уређајима са земље, средством које је безопасно за људе.

Пчелари се упозоравају да буду у приправности, јер препарат може неповољно деловати на пчеле.

Акција запрашивања против комараца и крпеља спроводиће се у ужем градском језгру, око језера Бубањ, у Шумарицама, Кошутњаку, парковима, зеленим површинама и травњацима.

Запрашивање ће обавити предузеће Еко сан и за те намене град Крагујевац издвојио је око милион динара.

У истом периоду, уколико временски услови буду повољни, у раним јутарњим сатима, планирана је и систематска акција заштите од крпеља.

Акција подразимева третирање јавних зелених површина против крпеља на језеру Бубањ, у Великом пару, Шумарицама, Илиној води, Пиварском пару, градским скверовима (код Скупштине града, “Златна ружа”, “Соколана”, “Нова колонија”) и блоковско зеленило у насељима Централна радионица, Багремар, Аеродром, Вашариште, Љубине ливаде.

За ове намене, из градске касе издвојено је 78.870 динара.

Третирање ће бити изведено уређајима са земље, средством које је безопасно за људе, тако да никакве посебне мере предострожности грађанства неће бити потребне.

Пчелари се упозоравају да буду у приправности, јер препарат може неповољно деловати на пчеле.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *