Крагујевачки аутори на Међународном сајму књига у Београду

Овогодишњи Међународни сајам књига, регионално највећа манифестација посвећена књизи, одржава се 64. пут.

Под слоганим „Писмо = глава“, од 20. до 27. октобра, у Београду се представља 500 излагача од којих је 60 из иностранства.

Сајам је отворио писац Милован Витезовић, док је земља – почасни гост, Египат. Установа културе “Кораци” и Народна библиотека “Вук Караџић” представили су љубитељима писане речи своја издања.

Празник књиге ове године траје од 20. до 27. октобра на Сајму у Београду. Централно место у календару културних дешавања југоисточне Европе заузима Међународни сајам књига који се ове године одржава под слоганом “Писмо = глава”.

Почасни гост 64. сајма књига је земља Египат која је, поред представљања своје књижевности, упознала посетиоце са целокупном египатском културом, организовањем многобројних, тематски различитих, радионица.

На сајму књига се предствља 500 излагача од којих је највећи број из Србије. Крагујевачки издавачи представили су своја издања љубитељима писане речи.

Установа културе “Кораци” и Народна библиотека “Вук Караџић” промовисали су своја издања, распоређена у едиције, која су штампана на основу конкурса за издаваштво.

Посетиоци сајма књига у прилици су да присуствују многобројним презентацијама, стручним разговорима о везама књижевности, науке и других видова уметничког истраживања.

Једна од најцењенијих институција у нашој земљи, Српска академија наука и уметности, представила је своја нова издања.

Многобројни издавачи, на сајму књига, су представили најновија издања домаће и светске књижевности.

Велики избор наслова прате и квалитетни програми за најмлађе читаоце и дружење са најактуелнијим писцима за децу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *