Крагујевачки ФМН и Каролинска Интитут у Шведској потписали Меморандум о сарадњи

Крагујевачки Факултет медицинских наука и Каролинска Институт из Шведске потписали су Меморандум о сарадњи, која ће бити заснована на истраживањима у области медицине.

Крагујевачки факултет је на овај начин сврстан међу 20-ак образовних установа са којима шведски Институт сарађује.

Каролинска Институт је највећи универзитет у Шведској са традицијом дужом од два века и један је од водећих универзитета за медицинске науке и медицинска истраживања у свету.

Константно је међу најбољим универзитетима, како у Европи тако и у свету и заузима престижноместо на бројним ранг листама.

Сарадња Каролинска Института и ФМН-а у Крагујевцу траје годинама, а данас је формализована потписивањем Меморандума о сарадњи.

Факултет медицинских наука у Крагујевцу остварује интензивну међународну сарадњу и први је са ових простора са којим Каролинска Институт потписује Меморандум о сарадњи. Добра репутација ФМН-а пресудна је остваривање сарадње.

Потписници Меморндума очекују да ће у фокусу сарадње бити све што је актуелно у области медицине и што ће бити на обострану корист.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *