Крагујевачки пензионери и ове године бесплатно у бање

Пензионери са месечним примањима која не износе више од 29.378 динара моћи ће и ове године о трошку Фонда за пензијско и инвалидско осигурање, да бораве у некој од бања у Србији.

Право на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима, у трајању од 10 дана, имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, са пребивалиштем на територији Србије.

Пријављивање пензионера за боравак у некој од српских бања о трошку државе почело је 14. маја.

Право да бесплатну рехабилитацију имају пензионери који, осим пензије у узносу не већем од 29.378 динара, немају друга лична примања.

За ову могућност могу да конкуришу и особе пензионисане применом домаћих прописа, које примају и пензију из иностранства, под условом да збир тих пензија није већи од поменутог износа.

У понуди је 28 бања, а чланство у организацијама и удружењима пензионера, није услов за коришћење овог права.

Рок за пријављивање истиче 31. маја, а у овдашњем Удружењу пензионера кажу да је интересовање најстаријих Крагујевчана за бесплатну рехабилитацију у бањама велико.

Уз пријаву је потребно поднети пензијски чек, доказ о висини пензије из иностранства и другу пратећу документацију.

Ранг листа корисника пензија који испуњавају услове за одлазак на рехабилитацију биће објављена крајем јуна.

На ранг листу се може поднети приговор у року од пет радних дана од њеног објављивања, након чега ће бити формиран коначан списак оних који ће боравити у бањама о трошку државе.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *