Потписан Меморандум о сарадњи Коалиције за слободу медија

Меморандум о сарадњи Коалиције за слободу медија потписан је данас у Крагујевцу.

Коалицију чини шест медијских удружења чији су представници овом приликом најавили предстојеће активности које ће спроводити у циљу побољшања стања на медијској сцени у Србији.

Меморандум су потписали представници Асоцијације медија, Асоцијације онлајн медија, Независног друштва новинара Војводине,

Независног удружења новинара Србије, Пословног удружења Асоцијација локалних и независних медија „Локал Прес“ и Фондације Славко Ћурувија.

Сарадња подразумева да ће потписници радити не само на унапређењу информисања грађана, већ ће посветити пажњу безбедности новинара и побољшању професионализма, али и пратити како се расподељује буџетски новац за медије и ко су чланови тих комисија.

Очекивања су велика. 

На конференцији која је уследила после потписивања Меморандума о сарадњи Коалиције за слободу медија представљена је оцена процеса суфинансирања пројеката за остваривање јавног интереса у области информисања, односно о току и неправилностима уоченим на конкурсима за медије на републичком нивоу.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *