Крагујевачки ПМФ обележио 52 године постојања

Свечаном академијом обележенe су 52 године постојања и успешног рада Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Била је то прилика да се сумирају резултати рада у протеклој години, доделе дипломе и признања студентима, али и заслужним појединцима за допринос у научно-истраживачком раду.

Свечаности су присуствовали представници Министарства просвете, локалне самоуправе, Универзитета и бројни гости.

Природно-математички факултет Универзитета у Крагујевцу је институција од посебног значаја за образовање у Србији.

Факултет школује велики број стручњака из разних области, пре свега базичних наука, математике и информатике.

Поред математике и информатике, факултет образује стручњаке у оквиру научних области биологија, хемија и физика.

Настава се реализује по акредитованим студијским програмима основних, мастер и докторских академских студија.

Факултет тренутно има 1330 студената.

Поводом дана факултета додељене су дипломе студентима који су своје студије завршили у протеклих годину дана, а по први пут и награда за допринос у научно-истраживачком раду која је припала др Слађани Димитријевић, ванредној професорки на Институту за математику и информатику крагујевачког ПМФ-а. 

Природно-математички факултет је изнедрио научни кадар који стоји „раме уз раме“ са кадром у европским високообразовним установама.

Негује изузетне студенте и изврсност у знању, науци и вештинама и подиже академске стандарде, због чега се град Крагујевац њиме поноси.

Природно-математички факултет у Крагујевцу је основан, као Одељење Природно-математичког факултета у Београду, 1972. године.

Одељење је, 15. априла 1976. године, прерасло у самостални факултет који је, удруживањем са још пет факултета и два института, постао један од оснивача Универзитета Светозар Марковић, данас Универзитета у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *