Крагујевачки студенти на пракси у градским управама, предузећима и установама

Нова генерација апсолвената крагујевачких факултета од сутра почиње са програмом летње стручну праксу у градским управама, предузећима и установама.

Циљ програма који град реализује девет година у сарадњи са Универзитетом и Центром за развој каријере, је непосредан сусрет младих са пословним окружењем после 16 година непрекидног школовања.

То је, између осталог, поручено на пријему у Градској управи, који је за младе практиканте организовао Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Студенти завршних година факултета крагујевачког Универзитета, попут ранијих генерација, имају прилику да у оквиру програма летње стручне праксе упознају рад предузећа, управа и установа чији је оснивач град и који су окосница друштвеног, економског и привредног живота локалне заједнице.

Од 2012. године скоро 250 студената завршних година је посредством Центра за развој каријере Универзитета у Крагујевцу завршило стручну праксу у граским предузећима, установама и управама.

Студенти ће имати прилику да упознају радно окружење, основе пословне културе опхођења, а на појединим местима и процедуре у начину рада.

За локалну самоуправу је од посебног значаја да обезбеди посао за високошколце и тако спречи њихов одлазак у друге градове или ван граница Србије.

Очекивања апсолвената су прилично реална, али је неизвесност од искорака у прави свет одговорности и обавеза присутна.

Њихова задужења одређиваће ментор који ће их првог дана праксе дочекати у правом пословном окружењу.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *