Крагујевчани на Светском првенству у едукативној роботици

Трочлани тим Прве крагујевачке гимназије победник је националних квалификација за Светско првенство у едукативној роботици, које ће бити одржано крајем године у Шангају.

Ни у Београду, ни на квалификационом такмичењу, конкуренција није била слаба, али их у Кини очекују вршњаци из 50 земаља. Тема овогодишњег WЕР такмичења је вештачка интелигенција.

За ученике Прве крагујевачке гимназије, који су прошли националне квалификације, уколико буде услова за одлазак у Кину, неће бити летње паузе.

Кажу да ће се припремати и током распуста, а уверени су да ће у Шангају успети да уђу у најужи круг светских информатичара будућности.

Тема овогодишњег WЕР такмичења је вештачка интелигенција. Робота за припрему за ново такмичење још нису добили.

Квалификације за светско такмичење показале су да су крагујевачки гимназијалци својим знањем већ спремни за нове изазове.

Да ли ће уз све то ићи и материјална подршка, без које је напредовање у било којој сфери па и информатичкој готово немогуће, зависи од спремности друштва да их и у томе наредних месеци подржи.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *