Крагујевчани подржавају појачане мере

Одлуком Кризног штаба за сузбијање заразне болести ковид 19, тржни центри и угоститељски објекти су овог викенда радили скраћено, од 6 до 14 часова.

Ова одлука је донета како би се стало на пут расту броја новозаражених, који се у Србији свакодневно бележи, а ефекти њене примене требало би да буду разматрани на сутрашњој седници Кризног штаба, на којој ће бити анализирана и актуелна епидемиолошка ситуација.

Због повећаног броја новозаражених корона вирусом, Кризни штаб је одлучио да овог викенда појача противепидемијске мере, односно да ограничи радно време угоститељских објеката и тржних центара од 6 до 14 сати.

Већина Крагујевчана сматра да је то било неопходно, с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, како на локалном тако и на националном нивоу.

Суграђани са којима смо разговарали свесни су ризика од заражавања корна вирусом. Како би сачували сопствено, али и здравље чланова породице, доследно примењују све прописане мере заштите.

Актуелна епидемиолошка ситуација биће анализирана на сутрашњој седници Кризног штаба, на којој би требало да буду разматрани и ефекти примене појачаних мера током викенда.

Таква одлука била је резултат компромиса између медицинског дела Кризног штаба који је био за затварање на пет дана и других чланова који су били за то да се радно време угоститељских објеката не скраћује.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *