Крагујевчани помогли Клиници за дечију хирургију

На дечијој хирургији Клиничког центра Крагујевац, спроведена је хуманитарна акција друштвено-одговорних Крагујевчана који су сакупили финансијска средства у вредности од 84 хиљада динара и за тај новац купили овом одељењу 20 душека и 20 јастука.

Циљ ове акције је да најмлађи пацијенти имају боље услове за негу и лечење.

Дечија хирургија Клиничког центра Крагујевац, током године збрињава више од хиљаду пацијената, који долазе из свих градова Србије.

Одељење поседује 27 постеља. Да би најмлађи пацијенти имали боље услове за негу и лечење, друштвено-одговорни Крагујевчани у хуманитарној акцији сакупили су 84 хиљаде динара.

За тај новац купили су 20 душека и 20 јастука за кревете, што је у потпуности задовољило потребе дечије хирургије.

Собзиром на то да се на одељењу дечије хирургије врше и операције тешких деформитета кичме, уз стручност, неопходни су и бољи услови смештаја пацијената.

Клиника за дечију хирургију има 7 хирурга међу којима су лекари са субспецијализацијама из области дечије урологије, ортопедије и трауматологије.

На годишњем нивоу обавља се око 18 хиљада прегледа а оперише око 450 деце.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *