Седница Скупштине града Крагујевца 14. фебруара

Председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић је, након консултација са шефовима готово свих одборничких група, заказао 31. редовну седницу локалног паралмента за 14. фебруар.

Међу најважнијим тачкама дневног реда који ће се наћи пред одборницима је и предлог одлуке о изменама Статута Центра за образовање Крагујевац, којим ће ова градска установа убудуће бити задужена и за организацију боравка деце предшколског, школског и средњошколског узраста у рекреативним центрима, попут Дечјег одмаралишта на Копаонику.

На дневном реду су и измене Статута Јавних комуналних предузећа Шумадија и Водовод и канализација, којима ће бити увећани основни капитали ова два локална предузећа.

Одборници ће разматрати и предлог Надзорног одбора Шумадије о набавци нове механизације која је неопходна за изградњу путне инфраструктуре.

На дневном реду прве редовне седнице Скупштине града у овој години су и Програми пословања Јавног предузећа Путеви Крагујевац, Књажевско-српског театра, Дома омладине и три спортска привредна друштва за 2020.

Одборници локалног паралмента одлучиваће и о изменама и допунама Статута Центра за образовање Крагујевац.

Уколико већина одборника прихвати предлог одлуке, нови директор Центра за социјални рад у Крагујевцу биће Владан Јовановић.

За његово именовање већ постоји сагласност ресорног министарства.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *