Крагујевчани са крузера вратили се кући

Бројни српски држављани, који раде у америчким крузерским компанијама, због пандемије остали су више од два месеца „заробљени“ на бродовима.

Они су недељама чекали да им компанија организује повратак у своју земљу. Међу њима је било и осморо Крагујевчана који су се после 80 дана вратили у родни град.

Бројни српски држављани који раде на крузерима, међу којима и осморо Крагујевчана, дуго ће памтити ову годину. Због пандемије, агонија је почела 14. марта.

Од тада, они су 80 дана чекали да се врате у Србију. Ипак, садржаји које су имали на располагању на крузеру омогућили су им да им време у карантину прође брже.

Српски држављани последњих година све више се одлучују за посао на крузеру.

Иако се доста ради, добра зарада и прилика да посете атрактивне дестинације, које су имали прилике да виде само на малим екранима, је оно што их највише привлачи.

Због пандемије још се не зна када ће бити нормализован рад на крузерима.

Извесно је да ће се многи наши држављани, који су нашли своје место на броду, брзо ужелети пловидбе и погледа на пучину.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *