Крагујевчани се у време короне не одричу кафића

Баште крагујевачких кафића и ресторани уобичајено су посећени, упркос мерама Кризног штаба, које су усвојене приликом проглашења ванредне ситуације у Крагујевцу 27. јуна.

Крагујевчани који су гости угоститељских објеката са собом углавном носе бочице са дезинфекционим средством и маску коју, како кажу, стављају по потреби.

Власници угоститељских објеката поштују прописана правила, редовно дезинфикују простор и тако својим гостима обезбеђују безбедан боравак у локалу.

Увођењем ванредне ситуације на територији града Крагујевца, усвојене су и одређене мере које се тичу рада угоститељских објеката, а односе се на скраћено радно време и ограничен број гостију које деле исти простор, што по правилима значи, да више од две особе не могу седети за једним столом.

Крагујевчани се у време короне не одричу кафића и својих навика, али брину о свом и о здрављу других људи, па сходно томе, са собом носе дезинфекциона средства и маске које стављају, како кажу, по потреби.

Такође, мора бити обезбеђена физичка дистанца од најмање два метра и у локалу, али и у башти угоститељског објекта.
Иако то доводи до смањеног обима посла, угоститељи се труде да све предложене мере поштују, а како наводе, са посетиоцима својих локала немају проблема, јер углавном сви долазе са заштитним маскама и поштују предвиђено растојање.

Део мера за спречавање ширења корона вируса директно је погодио угоститеље и музичаре, јер су забрањени сви јавни скупови и прославе.

Од прошле недеље су те мере ублажене, па је радно време објеката који имају летње баште, продужено до 23 сата.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *