Крагујевчанин Саша Пилиповић на Конгресу есперантиста

Глумац Књажевско-српског театра Саша Пилиповић, као једини представник Србије, учествовао је на шпанско-андалузијском Конгресу есперантиста.

Поред Србије, учешће на конгресу узело је још 20 земаља. Есперанто је језик који је створен да олакша комуникацију међу људима целог света.

На овогодишњем конкересу есперантиста, Крагујевчанин Саша Пилиповић као једини представник Србије, представио се симпатизерима есперанта као глумац, музичар и уметник.

Пилиповић, се публици у Шпанији представио програмом који се састојао из два дела.

У првом делу као глумац са представом „Живот Галилеја“, а другом као музичар и певач који је први пут у историји обрадио ромске песме, на есперанто језику.

Крагујевац је прошле године био домаћин међународног конгреса есперантиста.

Есперанто је језик мира, толеранције и пријатељства. Представља мешавину романског и германског вокабулара и словенске фонологије.

Аутор есперанта је Пољак, Лазар Заменхоф. Створен је да би олакшао комуникацију међу људима из целог света.

Уз помоћ есперанта можете да склапате пријатељства широм света и научите нешто ново о другим културама.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *