Крагујевчанин већ деценију помаже комшијама

Тешко време кроз које сви пролазимо у последње две године код људи је, поред отуђености и негативних ствари, пробудило и нешто добро – емпатију према другима.

Велики број различитих удружења је на разне начине помагао својим члановима, али су се издвојили и појединци који самоиницијативно помажу онима којима је помоћ потребна.

Зоран Илић звани Кифла из крагујевачког насеља Грошница већ десет година чисти путеве од снега како би комшије могле лакше да дођу до својих кућа.

Са својим трактором на који је својеручно намонтирао раоник одлази на позив пријатеља који због снега не могу да обављају свакодневне послове.

Мештани Грошнице, Трешњевака, Аџиних ливада добро познају Илића који ради као шума, а чишћење снега је начин да помогне комшијама.

У селима у близини Крагујевца много је мање становника него раније.

У неким местима остало је пар насељених кућа, углавном старачких домаћинстава, којима у зимском париоду када снег напада нема ко да донесе основне намирнице.

Неко у себи има осећај да у невољи помогне онима којима је помоћ потребна, а за оне који то немају Илић има поруку.

Пријатељи поштују Илићев рад али је мало оних које овакви примери емпатије иснпиришу да и поред свакодневних обавеза ураде нешто хумано и за узврат добију осмех и захвалност, што вреди много више од било какве новчане награде.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *