Крагујевчанке обрадовале више од 200 малишана

За Крагујевчанке окупљене у истоимену групу овогодишњи Божић је био дан дељења радости са суграђанима.

У готово свим крагујевачким насељима данас су делиле брижљиво припремљене пакетиће, а поклони су остављени и за најмлађе који се тренутно лече у Клничком центру у Крагујевцу.

Да су Крагујевчанке окупљене у истоименој фејсбук групи могле да замисле данашњи дан оног тренутка када су одлучиле да припреме празничне пакетиће, верујемо да би он изгледао управо овако.

Иза њих је вишедневно прикупљање донација и припрема поклона. Слаткиши и играчке донели су грађани, а позиву Крагујевчанки одазвало се и неколико фирми.

Само данас обрадовале су више од 200 малишана, а изненађење у виду поклона стигло је и до деце која се тренутно лече на Педијатријској клиници и Одељењу дечје хирургије крагујевачког Клиничког центра.

Није уобичајено да Крагујевчанке са новогодишњим капицама иду улицама града и дарују поклоне. Деца одушевљена, родитељи у неверици. Наглашавају да срећу чине мале ствари.

Осмех на лицима малишана и захвалност оних старијих потврда су да су највредније и најзначајније ствари једноставне и да је тако мало потребно како би се некоме улепшао дан, кажу Крагујевчанке и подсећају на оно што сви ми знамо, али понекад заборављамо – радост расте, када се дели!

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *