Крајњи циљ – економска сарадња у области циркуларне економије и дигитализације

Након састанка са челницима града, делегација Финске посетила је Регионалну привредну комору Шумадијског и Поморавског управног округа, а ради успостављања економске сарадњу крагујевачких и финских компанија у области циркуларне економије, иновација и дигитализације.

Финске компаније које се баве циркуларном економијом у септембру ће организовати конференцију на којој ће представити своја практична знања и искуства у овим областима. У Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа најављују подршку за све потенцијалне инвеститоре Финске уколико желе да улажу у Крагујевац.

Домаће компаније већ имају добру сарадњу са овом земљом, а Агромаркет је једна од кључних, која пласира производе познатих финских компанија, и увозник је „Фискарс“ производа, најквалитетнијег баштенског алата.

У Србији су активне бројне компаније које раде за финску индустрију, од којих неке псолују и на подручју Шумадије и Крагујевца. Прилике постоје, као и интересовање финских компанија за српско тржиште.

Крајњи циљ је економска сарадња нарочито у области циркуларне економије, иновација и дигитализације, речено је у Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *