Нови вакцинални пунктови у Крагујевцу

У циљу масовне имунизације грађана, стицања колективног имунитета смањења могућности за већа заражавања корона вирусом, вакцинација без пријављивања од данас се одвија на укупно шест пунктова у граду.

Поред централног пункта у хали Гордана Гоца Богојевић, имунизација се обавља и у здравственим станицама Дома здравља.

Сви заинтересовани који желе да приме вакцину, могу да дођу са здравственом књижицом и након разговора са лекарима приме вакцину.

Синофарм вакцина кинеског произвођача тренутно је доступна за све грађане који желе да обаве имунизацију у здравственим амбулантама Аеродром, Станово и Бресница, у Здравственој станици број 4 која се налази у улици Светозара Марковића и у Здравственој амбуланти број 5 у насељу Ердоглија.

Сваког дана, од 8 до 20 часова, ови здравствени пунктови биће отворени за све грађане који желе да се вакцинишу.

Само са личном картом, без раније пријаве, могу да приме кинеску вакцину. Спортска хала „Гордана Гоца Богојевић“ у Великом парку и даље је отворена за грађане који долазе на имунизацију.

Медицинске екипе раде у две смене, па је искључена могућност да се сторе гужве.

У Дому здравља у Станову наводе да се грађани интересују за имунизацију, па је већ првог дана од када ради неколико пунктова, током преподнева већ вакцинисано више од двадесет грађана.

Грађани који су заинтересовани за вакцине других произвођача могу да приме АстраЗенека и Фајзер вакцине, али само у случају ако је више од шесторо заинтересованих.

Крагујевчанка Драгица Станојкевић одлучила је да прими кинеску вакцину јер сматра да ће јој вакцинација донети сигурност.

Масовна вакцинација доводи до колективног имунитета, подсећају лекари који стално апелују на грађане да се што пре и у великом броју имунизују, како би се живот људи у свим сферама живота одвијао као пре короне.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *