Кризни штаб: Поштујте превентивне мере заштите

Крагујевац је, током трајања ванредног стања, био један од градова за пример у Србији јер је био једна од неколико локалних самоуправа које су, у односу на број становника, имале најмањи број заражених корона вирусом.

У последњих неколико дана број заражених се увећава, па је забележено да је током једног дана било и 17 инфицираних.

Кризни штаб града Крагујевца, након јучерашњег заседања, предузео је нове мере заштите у борби против Ковида 19.

Ипак, најважније у овом тренутку је да грађани у највећој мери примене препоруке надлежних, јер је самодисциплина од изузетне важности у превентивној заштити од заразе.

Стално ношење заштитне маске и рукавица у затвореном простору, дезинфекција руку и радног простора, избегавање гужве и посета јавним скуповима представљају најбоље мере заштите у борби против корона вируса, сматрају у градском Кризном штабу.

Појачане мере заштите условиће да се смањи могућност ширења инфекције и на тај начин очува здравље људи.

Локална самоуправа предузеће све потребне мере заштите од спречавања ширења инфекције, а једна од мера је дезинфекција свих аутобуса као једног од места који користи велики број грађана.

Ширење заразе изазвало је масовно окупљање људи у затвореном простору, али и спортски догађаји на којима је било сконцентрисано више стотина грађана.

Упркос упозорењу стручњака који су стално апеловали на грађане да примењују све мере заштите у борби против корона вируса, отворила су се нова жаришта.

Кризни штаб је донео одлуку да је ношење маски обавезно.

Грађани који улазе у затворени простор морају да имају заштитну маску, а држање физичке дистанце од најмање метар и по је преко потребно. Колико ће мере опреза бити на снази зависиће од броја заражених у Крагујевцу и Шумадији.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.